Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

 60dk ve 120dk gibi ortalama dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller yeğleme edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın kapısı modelleri üzerine olgun alabilir showroomumuzu ziyaret edebilirsiniz. 

Hakikaten yangınlardan korunmak karınin çizgi olan yangın merdivenleri çoğu yerde zaruri olarak tutulmaktadır.

Yangın bapları her binanın önemli bir parçbeyıdır ve can kurtarabilir. Yangın bapları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Yangın vakalarında insanların binaları esenlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı konstrüksiyonya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

İnsanların hayatını kurtaran yangın bapsı; bununla yetinmeyerek yangının farklı yerlere yayılmasına da mahzur olur. Bu sayede, yangının yaratması muhtemel soylu erki etkilerini en aza indirir.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat emniyetliği sağlamlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Camlı yangın kapıları veya panik barlı yangın kapıları vesair yangın kapısı türleri arasındadır.

Bütün yangın kasası ve kanatları şiddetli lafınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylece montajdan sonra dokumalabilecek sıva onarımı ve boya fiilleri sebebiyle kapılar pert görmez.

Hassaten yangın bapsı şartnamesi hazırlayarak ihaleye çısoy birçok firma da bulunmaktadır. Bu firmalar kendilerine özgü binaların yangın kapılarının nite olmasını istiyorlar ise o talepleri yek bir şartnamede yangın firmalarına göndermektedir.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele allıkınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu gibi kriterlerin bile ziyadesiyle önemle izlem edilmesi gerekmektedir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de lokal yönetimlerin şerik noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Kapı açıkken kendiliğinden kapanma mekanizması sebebiyle yangının serladığı taraftan zararlı etkileri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam ettiği bağırsakin emniyet marjı olarak da değerlendirilebilir. .

23/12/2022Genel Yüksekliği mukannen bir seviyenin üstünde olan bünyelar sinein yangın merdiveni meşru bir zorunluluktur. Yangın merdiveni dirilik kaybının önlenmesi adına bayağı önemli bir konumda bulunmaktadır. Konstrüksiyonların asıl başlangıçlerinde yahut koridor taksimmlerinde yangının patetik bir halde meydana gelmesi özellikle güçlü katlı dokumalarda balkon yahut pencerelerden geçiştirmek kabil olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul önemli bir öneme sahip olmaktadır. Yeni imar kanunuyla bu arada, sıfır mimarilarda arttırılan denetimler ile omuz omuza yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri çok bir incelemeye basıcı tutulur. Dokumaların iç aksamında kâin betonarme merdivenlerin haricinde, yapıların dışında bulunan ve güçlü kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında yaşama zayiatı evetşanmasının önüne geçmektedir.

Yangın ve ivedi pozisyon anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da anlatım edilen bu kol bazı modellerde düzgülü kapı koluna emsal. 

Report this wiki page